Ananas Broodpudding met ananassaus uit de Dutch oven
De broodpudding (8-12 porties):
1 briochebrood
875 ml melk
400 gram suiker
1 blik ananasblokjes op siroop (230 gram)
1 theelepel vanille extract
75 gram blanke rozijnen
4 eieren
Vet de Dutch Oven ruim in met boter. Scheur of snijd het brood in hapklare stukjes. Doe het brood in een grote kom en schenk de melk erbij. Laat het brood de melk opnemen en kluts ondertussen de eieren. Voeg dan de suiker, het vanille extract, de rozijnen, de ananasblokjes met siroop en de eieren toe. Roer alles voorzichtig door elkaar. Doe dit mengsel in de ingevette Dutch Oven en bak op 175° C voor een uur. Gebruik 10 kooltjes onder de Dutch oven en 15 op de deksel. Als de bovenkant van de broodpudding goudbruin is en krokant aan de zijkanten, is hij klaar.
De saus:
115 gram boter
200 gram suiker
een halve theelepel kaneelpoeder
Het sap van een kwart limoen
1 theelepel vanille extract
1 blik ananasblokjes op siroop (230 gram)
Smelt de boter in een klein pannetje en voeg de suiker toe. Zet het vuur laag en roer in de pan tot de suiker is opgelost. Voeg dan de kaneelpoeder, het limoensap, het vanille extract en de ananasblokjes met siroop toe en breng het mengsel aan de kook. Giet de saus over de broodpudding wanneer deze nog warm is.