Griekse salade
Ingrediënten
100 gram andijvie of ijsbergsla fijn snijden
100 gram andijvie of ijsbergsla fijn snijden
1 komkommer in vieren snijden en snij deze 5 cm. dik
1 rode ui in vieren en dan in dunne plakjes snijden
1 vleestomaat in stukken snijden ( ongeveer het formaat van de komkommer)
voor de dressing:
voor de dressing:
½ teentje geperste knoflook
2 eetlepels olijfolie uit Griekenland
1 eetlepel witte balsamico azijn
peper
voor de garnering
zwarte olijven (voor de liefhebber)
feta
oregano
peper
voor de garnering
zwarte olijven (voor de liefhebber)
feta
oregano
Bereidingswijze:
Maak van de knoflook, peper, olijfolie uit Griekenland en
witte balsamico azijn een dressing en meng deze met de gesneden ui, komkommer, tomaat en (desgewenst) 100 gram zwarte olijven.
Schik de gewassen en gedroogde andijvie/ijsbergsla in een schaal.
Leg daarop het mengsel en garneer af met 100 gram in blokjes gesneden feta en strooi daarover de oregano.
Lekker bij gebakken aardappelen in de schil.
Eet smakelijk!
Download hier het recept in PDF
Griekse salade met balsamico bianco en Griekse olijfolie in PDF
Download hier het recept in PDF
Griekse salade met balsamico bianco en Griekse olijfolie in PDF