Pompoensalade
Het zoete van geroosterde pompoen, het knapperige van de pitjes en het nootachtige zurige van de hazelnootbalsamico. Een salade met pit!
Ingrediënten
- 1 verse pompoen
- 1 rode ui
- 8 semi zongedroogde tomaten
- 75 gram rucola
- 1 el pompoenpitten
- 5 el Spaanse olijfolie (Jaén Wilde)
- 2 el hazelnoot balsamico azijn
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in parten van 2 cm breed. Laat de schil zitten. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el Spaanse olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen in de oven in 25-30 min. bruin en gaar.
- Snipper de ui en snijd de tomaten in reepjes. Leg de pompoen en rucola op een schaal. Schep voorzichtig de ui, tomaat en pompoenpitten erdoor.
- Besprenkel met hazelnootbalsamicoazijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.
Bereidingstip:
- Je kunt de pompoen 4 uur van tevoren roosteren. Leg de afgekoelde parten op de salade.
Eet smakelijk!
Download hier het recept in PDF
Pompoensalade met hazelnootbalsamicoazijn en spaanse olijfolie PDF