Salade van tomaat en krokante ham
met Tomaten Crema balsamico azijn en Griekse olijfolie
Ingrediënten:
· 100 gram mozzarella
· 6 rijpe smaakvolle tomaten
· 10 plakken rauwe ham
· basilicum blaadjes
Dressing
- 5 eetlepels olijfolie uit Griekenland
- 3 eetlepels tomaten balsamico azijn
- fleur de sel/peper
Bereidingswijze:
· Verwarm de oven op 210 C.
· Leg de plakken ham op een bakplaat met bakpapier en laat ongeveer 6 minuten goudbruin kleuren in de oven. Wanneer ze krokant zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier.
· Snijd de mozzarella en tomaten in plakken.
· Versier een bord en leg afwisselend de plakjes ham, tomaten en mozzarella erop. Besprenkel met de Griekse olijfolie en de crema tomaten azijn.
Strooi er wat fleur de sel, vers gemalen zwarte peper en fijn gesneden basilicum over.
Dien op met lekker brood.
Tip: extra lekker met wat groene gegrilde asperges erdoor
Eet smakelijk